Nieuws

GEZOCHT: vrijwilliger voor de cafetaria en maaltijdbedeling

09/04/2024

Wij zijn op zoek naar warme, vriendelijke medemensen die ons als vrijwilliger willen bijstaan voor volgende "functies":

  • Openhouden cafetaria in het weekend (14u30-17u00).
  • Verdeling van het middagmaal in de groep van assistentiewoningen.

Indien u hiervoor interesse heeft, kan u telefonisch contact opnemen met het woonzorgcentrum (02/398.01.10) of via mail met onze directeur bewonerszorg: matthias.van.houdenhove@sintfelix.be.

Via onderstaande link komt u meteen terecht op de "vrijwilligerspagina" van ons woonzorgcentrum:

http://www.sintfelix.be/page/5a562af16d7f28.79096225

 

Sint-Felix krijgt erkenning van Gault&Millau voor kwaliteit van keuken!

25/01/2024

Aramark is de vaste cateraar voor de uitbating van onze interne keuken in het woonzorgcentrum. Overtuigd van de kwaliteit van de maaltijden, liet Aramark besluiten een unieke samenwerking met Gault&Millau aan te gaan. Na intensieve inspecties - waaronder ook onaangekondigde - verspreid over een heel jaar concludeerde het auditteam dat de maaltijden als smaakvol, gevarieerd en aantrekkelijk ogend mogen worden gekwalificeerd. De maaltijden werden doorgelicht op basis van diverse criteria gaande van conformiteit qua presentatie, temperatuur, smaakidentiteit, smaaksamenhang en variatie waarbij eveneens de bereiding van diverse maaltijdcomponenten op hun intrinsieke smaak- en textuurkwaliteit werden beoordeeld. Niet enkel de keuken, maar ook de sfeer en hulp aan tafel is in rekening gebracht.

WZC Sint-Felix viel in de prijzen samen met 8 andere woonzorgcentra. De erkenning geldt voor de periode van één jaar.  Dagelijks streven we naar een kwaliteitsvolle zorg- en dienstverlening voor onze bewoners, het maaltijdgebeuren is hier uiteraard een heel belangrijk onderdeel van.  Als woonzorgcentrum zijn we daarom bijzonder fier op deze prijs, hetgeen een bekroning is voor alle inspanningen van onze medewerkers. 

 

                                                                  

 

 

Week van de valpreventie

24/04/2023

Deze week is het “de week van de valpreventie”. Dit jaar staat de Week van de Valpreventie in het teken van het belang van bewegen, waaronder regelmatig wandelen, wat je uiteraard bij ons op het domein goed kan doen.

Sint-Felix neemt doorlopend actief deel met o.a. een “wandel-quiz-tocht”, hindernissenparcours, gymnastiek,…

Het programma zal uithangen op de afdelingen én bezorgd worden aan onze bewoners. Je kan uiteraard samen met onze bewoners meewandelen.

Week van de vrijwilligers

05/03/2023

Het was de week van de vrijwilligers van 25 februari tot en met 5 maart 2023. Onze maatschappij is in transitie … sommigen zeggen dat ze verhard, dat ze minder geduld heeft, dat ze polariseert. Voor onze bewoners zijn hun maatschappij, hun dorp, hun buren soms veraf waardoor ze die transitie niet bewust meemaken of doorhebben. Medewerkers, familie maar zeker ook onze fantastische vrijwilligers brengen de buitenwereld terug binnen en houden onze bewoners op de hoogte van het reilen en zeilen van hun straat, hun buren, hun gehucht of gemeente. Zij kunnen personen met een zorg- en ondersteuningsnood extra aandacht geven en brengen hen telkens weer in contact met het alledaagse leven buiten het WZC. Zo brengen onze vrijwilligers de brede maatschappelijke context binnen Sint-Felix en treden ze op als belangrijke schakels tussen de samenleving en ons WZC.

Bovendien hoeven we de deskundigheid van professionelen en vrijwilligers niet strikt te scheiden. Beiden kunnen zowel professionele als ervaringsdeskundigheid in ons WZC brengen, afhankelijk van hun persoonlijke achtergrond, ervaring en opleiding. Hun persoonlijk engagement maakt dat zij onze bewoners spontaan en persoonlijk benaderen. Vrijwilliger zijn gaat dus ruimer dan de strikte opdracht van onze medewerkers … het gaat over extra handen én hart. Dat al onze vrijwilligers hiermee de typische warme en hartelijke zorg in Sint-Felix mee helpen realiseren maakt hen, stuk voor stuk, onmisbaar. Sint-Felix is al haar warme vrijwilligers zéér erkentelijk en dankbaar.
Vorige week hebben onze medewerkers wonen en leven én de directie al onze vrijwilligers deze boodschap persoonlijk kunnen brengen tijdens een gezamenlijk feestje dat we hen aangeboden hebben. Het was een gezellig samenzijn met warme, lieve en spontane mensen! Van harte bedankt vanwege alle bewoners en medewerkers van Sint-Felix!